Select Page

Народну кухињу, једну од најпознатијих услуга из социјалног портфолија Главног града, данас је посјетила предсједница Градског парламента др Јелена Боровинић Бојовић, заједно са представницима вјерских заједница Подгорице, који су обезбиједили донацију захваљујући којој ће корисници овог сервиса провести празничне дане уз знатно богатију трпезу него ранијих година.

Са корисницима Народне кухиње, уз Боровинић Бојовић и представнике Секретаријата за социјално старање, данас су ручали, разговарали и дружили се протојереј Никола Пејовић, старјешина Саборног храма Христовог васкрсења Митрополије црногорско-приморске СПЦ, Џемал Дацић, шеф кабинета реиса Исламске вјерске заједнице Црне Горе, дон Јанез Миртек, жупник подгоричке Жупе Пресветог срца Исусовог и Нина Офнер Бокан, предсједница Јеврејске заједнице Црне Горе.

Предсједница Скупштине је захвалила представницима вјерских заједница на донацији и изразила задовољство заједничком акцијом у корист оних којима је помоћ најпотребнија.

– Наша посјета Народној кухињи, као и дар који су обезбиједиле вјерске заједнице, само су мали знаци пажње. Али, од бриге и пажње све почиње. Вјерујем да су овим лијепим гестом припадници наших вјерских заједница не само уљепшали празнике корисницима Народне кухиње, већ и учинили један мали корак напријед у међусобном повезивању и бољем разумијевању. Веома је важно да бринемо једни о другима, да пазимо једни на друге, а најважније је то да нико не смије да буде заборављен – рекла је Боровинић Бојовић.

Она је истакла да је веома задовољна квалитетом оброка који се обезбјеђују корисницима Народне кухиње и изразила спремност Главног града да, у складу са потребама, унаприједи овај сервис како би се осигурало да у Подгорици XXI вијекa нико не може да буде гладан.

Народна кухиња функционише већ 12 година у оквиру Секретаријата за социјално старање Главног града. У њој се обезбјеђују оброци за око  300 породица. Дневно се подијели 700 оброка, од којих се око 200 достављају на кућну адресу.

У складу са тренутним уговором, припрему и сервирање хране обавља Школски центар „Сергије Станић“.

Видео кадрове можете погледати овдје

Извор: скупштина.подгорица

Pin It on Pinterest

Share This