Select Page

Протођакон др Драган Стаменковић, клирик Нишке епархије, у недјељу, 24.  децембра, одржаће предавање на тему “Аномалије родитељске љубави”, у крипти Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици, са почетком у 19 часова.

Др Драган Стаменковић из Ниша је љекар – специјалиста физијатар у нишком Дому здравља, али и протођакон нишке Цркве Светог Луке.

Рођен је 1958. године у Крагујевцу. По пресељењу у Ниш завршио је Гимназију „Бора Станковић” и Медицински факултет, а потом и специјализацију физијатрије. Његова ужа област је развојно праћење ризично рођене дјеце и њихова рехабилитација. Пуних 16 година радио је у Врњачкој Бањи у Заводу за шећерне болести и стомачна обољења, а 2002. прешао је у нишки Дом здравља.

Већ је, каже, почео да ради као љекар, када је донио још једну велику одлуку – средином 1988. уписао је диференцијалне студије теологије. Недуго затим, још током боравка у Врњачкој Бањи почео је да држи предавања из вјеронауке и то много прије него што је вјеронаука као званични предмет уведена у наставни програм у Србији. У 1994. години рукоположен је у ђакона. По повратку у Ниш и запослењу у једној од највећих установа примарне здравствене заштите у Србији, а паралелно са радом у ординацији држао је и наставу вјеронауке у својој гимназији све до 2010. године. У чин протођакона произвео га је прошле јесени преминули и благопочивши српски Патријарх Иринеј.

Pin It on Pinterest

Share This