Select Page

Удружење књижевника Црне Горе, у склопу сегмента Капитална издања, а поводом високог и значајног јубилеја – 77 година УКЦГ, представиће Књигу јубилеја – Искра таинствена коју су приредили књижевници Милица Краљ и Новица Ђурић.

У години/годинама када Удружење књижевника Црне Горе, најстарија овдашња књижевна институција, убедљиво и уверљиво подсећа на неприкосновени историјски, духовни, естетски и етички контекст који и чини темељну основу књижевног стваралаштва, појављује се Књига јубилеја – ИСКРА ТАИНСТВЕНА – књига која и по садржају и по природи дејства прекорачује књижевно-теоријске границе и дубоко продире у кризни друштвено–политички простор.

Скоро осам деценија трајања и истрајавања суштински означава јубилеј којим би се у многим другим друштвима, и у неком другом књижевно-културном координатном систему, поносили и уважавали и представљали другим народима и другим културама институцију Удружења књижевника Црне Горе. Ова институција је упркос бројним тешкоћама чинила и чини највише што може, а то је упорност, непоколебљивост и чврста решеност да се и сачува и одржи оно исконско слово, исконска реч, српски језик и ћирилично писмо, и из тога је настала и Књига јубилеја УКЦГ- ИСКРА ТАИНСТВЕНА.

О значају ове јединствене књиге говориће Милица Краљ, Новица Ђурић и мр Милорад Дурутовић, књижевни критичар и песник, а потом ће заступљени чланови добити бесплатно своје примерке.

Вече ће се одржати у четвртак, 30. новембра, у Плавој сали Српске куће у Подгорици, са почетком у 18 часова.

Pin It on Pinterest

Share This