Izaberite stranicu

Дани Светог краља Милутина у Бијелом Пољу започели су 9. новембра акцијом  добровољног давања крви, коју су чланови Братства “Свети краљ Милутин” организовали заједно са Клубом ДДК и Општинском организацијом Црвеног крста Бијело Поље, у Кабинету за трансфузију крви.

“Данашњом, сада већ традиционалном, акцијом добровољног давања крви, почињемо са тродневним активностима обиљежавања Дана Светог краља Милутина“, казао је испред организатора Данило Палевић.

Ова акција, навео је он, је прилика да Братство православне омладине “Свети краљ Милутин” на један веома хуман начин отпочне поменуте активности, донирајући течност која живот значи, а уједно кроз свој примјер позовемо и остале младе људе да се прикључе и донирају крв.

Палевић се захвалио свима који су донирали крв.

“Захвалност дугујемо и свима који су нам помогли да акција буде успјешна, а Братство православне омладине Свети Краљ Милутин ће кроз овакве и сличне активности наставити да доприноси заједници у којој живимо“, закључио је Палевић.

Испред Црвеног крста и Клуба ДДК Бијело Поље, даваоцима се захвалио координатор за добровољно давалаштво крви Црвеног крста Црне Горе др Бесим Кадић, који је похвалио ову акцију и апеловао на све да слиједе примјер ове омладине која је донирала течност која живот значи.

Кадић је подсјетио да једна донирана јединица крви може да спаси три живота, тако да је сваки донатор крви злата вриједан, те у наредном периоду заједнички морамо радити на популаризацији и омасовљавању добровољног давања крви.

“Добровољна донација крви прије свега, веома је хуман гест, па ме радује чињеница да су се акцији одазвали и медицински радници. Сама чињеница да на тај начин, помажемо некоме да спаси свој живот, чини да се осјетимо, бољом и вреднијом особом! Међутим, битно је знати да даривана доза крви доноси корист и нашем организму и здрављу. Дакле, добровољном донацијом, не само да спасавате туђи, већ побољшавате квалитет свог живота”, рекао је др Кадић.

 

Извор: Епархија будимљанско-никшићка

Pin It on Pinterest

Share This