Izaberite stranicu

У Ораховцу је на петнаесту недјељу по Педесетници, 17. септембра, служена Света литургија којом је началствовао парох ораховачки отац Милан Станојевић, уз молитвено учешће преко стотину вјерника који су са Хуманитарном организацијом ,,Српска солидарност“ стигли из Београда и других мјеста. Након прочитаног зачала из Светог јеванђеља сабранима се бесједом обратио отац Милан.

За пјевницом су, са монахињама из манастира Привина глава и сестрама из разних градова, појала и дјеца из Ораховца. Чуле су се пјесме ,,Дјеца неба“ и ,,Свецарице Богородице“, коју је у Ораховцу написао Слободан Станковић, а која је посвећена пресветој Богородици Ораховачкој.

Хуманитарна организација ,,Српска солидарност“ је за сваког ђака у Ораховцу донијела свеске чиме је и ова акција названа ,,Свеске солидарности“, а игуман манастира Кувеждин је послао за сваку породицу са дјецом по један примјерак књиге ,,Божији закон“.

Отац Милан се захвалио свима који су дошли, посебно брату Бранку Антићу, предсједнику ове организације, који је већ годинама присутан својим посјетама и поклонима у Ораховцу, али су му од прије неког времена косовске власти забраниле улазак у јужну српску покрајину.

“Пуно ми срце што видим оволики број сабраних вјерника овдје у Ораховцу, а даће Господ Бог да једног дана дочекамо да се Ораховчани врате у што већем броју”, поручио је о. Милан Станојевић.

По завршетку Свете литургије наша сестра Оливера Радић, новинар и професор из овог метохијској мјеста, тамо гдје најљепше сунце сија, разговарала је са Иваном Ћорић, која је довела поклонике испред организације “Српска солидарност”, као и са монахињом Наталијом из манастира Привина глава, која је са слушаоцима Радио Светигоре подијелила своје утиске о овој посјети.

Оливера Радић

Pin It on Pinterest

Share This