Izaberite stranicu

На хуманитарном концерту одржаном синоћ у Подгорици сакупљено више од 1500 евра за Музичку школу “Стеван Христић” у Станишору на Космету.

Концерт је одржан у организацији Хуманитарног омладинског клуба ”’Млади за Космет” и братства Цркве Св. Ђорђа под Горицом у порти ове древне светиње.

Сабрање је благословио старешина Цркве Св. Ђорђа, протојереј Мирчета Шљиванчанин, а кроз програм сабране је у име организатора водио Данило Нино Радовић.

У програму су учествовали: Петар Балабан, хармоника, Ксенија Сарић флаута, Огњен Рашовић, виолончело, и етно појци Јелена Мишнић и Тијана Вучетић.

Концертни програм изведен је из два сегмента: класична музика и етно појање.

Вече је отворио Петар Балабан који је на хармоници пренио звуке Ј. С. Бахове Прелудијум Фуге у фис молу, Ј. Романове Романсе и А. Мацанове Пчелице.

Дуо флауте и виолончела у извођењу Ксеније Сарић и Огњена Рашовића приближио нам је Ј. С. Баховог Бадинерија, као и Е. Елгарове Збогом љубави.

Петар Балабан се представио и са соло хармоником у извођењу Д. Скарлатијеве Сонате у д-молу, Ф. Анђелисове Свите и А. Кусјаковог Торнада.

Потом су извођачи класичне музике обрадовали слушаоце Триом харомонике, флауте и виолончела.

Етно појац Тијана Вучетић представила се извођењем двије пјесме: Пећка кандила и Црвен цвете.

Док су вокални солиста Јелена Мишнић са хармоником Милована Ћуктераша извели двије нумере: Звоне звона и Густа магла паднала.

Добрововољни прилог прикупљен током ове вечери, донираће се Музичкој школи Стеван Христић ради куповине возила за превоз око 500 ученика из Станишора и околних мјеста у Косовском Поморављу који похађају ову школу.

Добротом сабраних сакупљено је више од 1500 евра.

Ова хуманитарна акција покренута је залагањем братства манастира Драганац.

Елза Бибић

Видео: Дарко Радуновић

Фото: ТВ Адриа, Светигора

 

Pin It on Pinterest

Share This