Select Page

Поново су наши најмлађи и они нешто старији хористи, под диригенстском палицом гђе Иване Кривокапић, показали да Српско пјевачко друштво (СПД) “Јединство” (1839) Котор не треба да брине за своју будућност.

На концерту Д‌јечијег и Омладинског хора, на препуном Тргу Светог Луке, они су синоћ још једном одушевили публику. Била је то прилика и да чујемо и дио новог репертоара Омладинског хора – обраде популарних пјесама из региона.

Поздрављајући присутне, члан управе хора Петар Букилица, казао је да му представља част што у име СПД “Јединство” може да пожели добродошлицу на концерт Д‌јечијег и Омладинског хора, којим се наставља лијепа традиција.

“Традиција коју је установило наше Друштво, да се у току љетњег периода граду поклони концерт са репертоаром световне и популарне музике, потпуно другачији од нашег основног репертоара на коме су базирани сви наши хорови, а то је духовна музика и пјесме које се пјевају на богослужењима”, казао је Букилица.

Подсјетио је да су све активности, које се спроводе љети, ове године интезивиране и да је крајем прошлог мјесеца организован хорски фестивал “У јединству пјесмом срцу”.

“Дакле, све те активности које спроводимо током љета значајно доприносе диверсификацији културне понуде нашег града, а самим тим и унапређују туристичку понуду”, рекао је Букилица.

Изразио је захвалност свима који су помогли у организацији концерта, прије свега Општини Котор и Секретаријату за културу, спорт и друштвене д‌јелатности и Туристичкој организацији Котор.

Концерт су пјесмом “Маестрал” отворили чланови Д‌јечијег хора, а на репертоару су још биле пјесме: “Волим”, “Тихо ноћи”, “Молитва” и “Чувајмо д‌јеци прољећа”.

Услиједио је наступ Омладинског хора. Уз поменути сплет популарних пјесама из земаља региона, отпјевали су и: “Halleluiah”, “Рјабинушка”, “Стросе то строма”, “Црвен’ цвете”, “Нане цока”, “We аrе the world”.

Солисти: Даница Матановић, Петра Богдановић, Анастасија Милић, Никола Вукшић, Катарина Кривокапић, Димитри Драшковић, Ања Ункашевић, Исидора Николић, Јована Мршуља, Уна Пајић, Ирина Булајић Војислав Марковић.

За клавиром је била Ана Михаљевић, флауту је свирала Јована Шујица, кахон Димитри Драшковић, саксофон Војислав Марковић, гитару Исидора Николић, мандолин, бузуки И гитару Петар Букилица.

Концерту је присуствовала и предсједница Скупштине општине Котор Маја Мршуља.

Фотографије, које је направила Андреа Шеваљевић, мжете погледати на линку:

https://photos.google.com/share/AF1QipNbkqk8oJXGhVFqmWZ2AttUVdHOWby4kWViU4Lo5OhxK03Sdt4W1AYxTQYgPx0AaQ?key=YVN5VkxNVVF2bDd5eU1zaHBlbGc0Rk56eUgxZ2RB

Извор: СПЦО Котор

Pin It on Pinterest

Share This