Izaberite stranicu

Полицајац Павле Милутиновић оптужен је због незаконитог хапшења блаженопочившег Митрополита црногорско-приморског Амфилохија, у јуну 2020. године.

Руководилац Основног државног тужилаштва у Подгорици, тужилац Душко Милановић, саопштио је „Вијестима“ да су против Милановића поднијели оптужни предлог због кривичног дјела – противправно лишење слободе.

„Основно државно тужилаштво у Подгорици поднијело је оптужни предлог против полицијског службеника П.М, због кривичног дјела – противправно лишење слободе, извршеног дана 22. 06. 2020. године, на штету сада пок. митрополита Амфилохија Риста Радовића“, рекао је Милановић.

Митрополит Амфилохије је 22. јуна 2020. позван у зграду Центра безбједности (ЦБ), како би у својству грађанина одговорио на питања о литији организованој дан раније, којом су прекршене мјере Националног координационог тијела за сузбијање ширења вируса корона, како је тада оцијенио тужилац Никола Боричић.

У зграду подгоричке полиције ушао је у 11.14 часова, а његово саслушање трајало је шест сати.

Правни заступници Митрополита раније су казали да им је у полицији појашњено да је Боричић, на сваких сат, поруком постављао допунска питања.

Тек када су правни заступници блаженопочившег Митрополита црногорско-приморског Амфилохија Тужилачком савјету поднијели притужбу, Боричић се огласио реаговањем у ком тврди да је тог дана, у 13.52 часова, наредио да пусте на слободу Митрополита и да је Управа полиције адреса за питања – зашто је задржан још готово три и по сата.

Из те институције, међутим, не одговарају – ко је, на основу чега и на основу ког закона, наредио да се Митрополит Амфилохије у службеним просторијама задржи од 13.52 до 17.14 сати.

Не одговарају ни ко је и по чијем налогу, преко вајбера, представљајући се као тужилац Боричић, слао додатна питања, али ни да ли ће неко одговарати због тога.

Извор: Вијести

Pin It on Pinterest

Share This