Select Page

 Митрополит црногорско-приморски Јоаникије са сарадницима посјетио Главни град

Митрополија црногорско-приморска и Главни град Подгорица предузеће потребне кораке како би се у наредном периоду ријешила преостала међусобна имовинско-правна питања и створиле урбанистичке претпоставке да се простор око храмова у ужем градском језгру приведе намјени да би својом функцијом и естетиком задовољио потребе не само вјерника, него и свих грађана, договорено је на састанку који је данас одржан у Скупштини Главног града, саопштио је ПГ биро.

Домаћин састанка којем је присуствовао Митрополит црногорско-приморски Јоаникије са сарадницима, била је предсједница Скупштине Главног града др Јелена Боровинић Бојовић са замјеницима градоначелнице Данилом Шарановићем и Луком Ракчевићем и њиховим сарадницима. Састанку је присуствовала и представница Министарства екологије просторног планирања и урбанизма.

„Главна тема разговора било је стварање претпоставки за уређење простора око Саборног храма Хртистовог васкрсења који би требало да добије савремен изглед са много зеленила, фонтана и урбаног мобилијара, уз конзервацију постојећег старог гробља. Двије стране су се сагласиле да би на том простору, с обзиром на број постојећих и планираних објеката, била неопходна и изградња подземних гаража.

Саговорници су разговарали и о стварању потребних услова да се приступи пројекту санације и уређења старог гробља поред Цркве Светог Ђорђа под Горицом, а разматране су и могућности за градњу храмова у још неким дјеловима шире територије града гдје постоји интересовање вјерника“, наводи се у саопштењу.

Фото: Главни град

Pin It on Pinterest

Share This