Select Page

Хуманитарна организација „Срби за Србе“ организовала је у уторак, 13. јуна 2023. године, пето донаторско вече са циљем прикупљања 100.000 евра за изградњу кућа породицама Нешковић из Медвеђе и Вуковић са Косова и Метохије. Додатно прикупљена средства биће усмерена за помоћ Народним кухињама на Косову и Метохији.

Гост донаторске вечери био је и Његово преосвештенство Епископ новобрдски г. Иларион, викар Његове светости Патријарха српског Г. Порфирија.

„Овај свет је постао једно место које је постало непредвидиво, потребно нам је да се сабирамо око добрих ствари, да се сабирамо око доброга, око смисла. У данашње време је велики добитак ако човек проводи макар мало времена у пристојном друштву, ако на телевизији гледа нешто што је макар пристојно. А да не говорим колико је значајан труд да се помогне онима који су угрожени. Веома је значајно када се људима да шанса, када им се да перспектива, када се деци да осмех на лице. Када неко ко можда нема текућу воду у кући, или му је хладно зими, или другови можда неће да долазе код њега у посету зато што не воле да се друже са сиротињом, велика је утеха када макар једно такво дете зна да неко мисли о њему и да оно некоме значи. А знате да је рекао велики Достојевски да све идеологије овога света и сва прегнућа људска нису достојна једне сузе детета“, казао је Владика, преноси ТВ Храм.

Окупљенима се обратио и председник ХО „Срби за Србе“ Игор Рашула.

Многобројне познате личности из света уметности и спорта  подржале су овај догађај својим доласком.

 

Pin It on Pinterest

Share This