Select Page

Његово преосвештенство Епископ нишки Арсеније посетио је у суботу, 10. јуна 2023. године, општину Медвеђа. Повод ове посете био је благослов новог дома , који је прва кућа изграђена у оквиру пројекта који су покренуле Епархија нишка и њена Хуманитарна организација „Добри Самарићанин“, у сарадњи са општином Медвеђа. Овај дом је донирала добротворна организација „Наши Срби“ из Чикага.

Претходно је Владика Арсеније дочекао представнике Хуманитарне организације „Наши Срби“ из Чикага, и са гђом Кети Фанслоу, која је њен оснивач и председник, потписао уговор о донацији за изградњу треће куће у оквиру пројекта изградње домова за житеље Медвеђе у невољи. Пројекат су покренули Епархија нишка и њена Хуманитарна организација „Добри Самарићанин“, уз одличну сарадњу са општином Медвеђа.

Након благослова, породица Миленковић је добила кључеве свог новог дома, као и икону Светог архангела Михаила, којег славе као свог небеског заштитника.

Његово преосвештенство је изразио искрено задовољство и радост, као и наду да ће ускоро више породица у невољи добити пристојне станове. Председник Медвеђе Драган Кулић је такође изразио наду да ће овакве хуманитарне акције помоћи Медвеђанима да лакше живе и остану на земљи предака.

Председница „Наших Срба“, госпођа Кети Фанслоу, није се трудила да сакрије своје задовољство, рекавши да, иако се дуго бави добротворним радом, никада није била срећна као сада.

Пројекат изградње домова за житеље Медвеђе у невољи наставља се, а Епархија нишка позива све који су у могућности да помогну да следе велике хумане примере оних који су већ дали свој допринос овом великом подухвату.

Извор: Епархија нишка

Pin It on Pinterest

Share This