Select Page

У недјељу, 11. јуна 2023. године, на празник Свих Светих, дјеца – полазници вјеронауке при саборној Цркви Светог Петра Цетињског у Спужу посјетили су светиње Епархије будимљанско – никшићке.

Предвођени својом вјероучитељицом Софијом и свештеником Станиславом Татићем, у јутарњим часовима посјетили су древни Пивски манастир, гдје их је срдачно дочекао игуман ове свете обитељи отац Јефтимије, и нешто више испричао о самом историјату манастира.

Незаобилазна посјета је свакако била, спомен храму Пивских мученика у Долима, гдје су дјеца осјетила посебан благослов од својих вршњака који су ту пострадали, а који и данас свједоче незалазну свјетлост Христовог Васкрсења.

По повратку су посјетили Саборни храм Светог Василија Острошког у Никшићу као и манастир Светог Апостола и Јеванђелиста Луке у Жупи Никшићкој, гдје су их дочекале вриједне сестре и угостиле у манастирској гостопримници.

Враћајући се својим кућама у вечерњим часовима, дјеца су била срећна и задовољна што су чули много тога корисног а и видјели љепоте вјекова.

Испуњени благодаћу Духа Светога, само ћемо једно рећи:
‘’УЧИТЕЉУ ДОБРО НАМ ЈЕ ОВДЈЕ БИТИ.’’

Лука Вешковић – студент Богословског факултета

Pin It on Pinterest

Share This