Select Page

У Миленијумској кули на Гардошу у Земуну синоћ, 5. јуна 2023. године, отворена је изложба иконописачке школе Свети Лазар иконописца Марије Бајић.

Изложбу Боје благодати Божје је, у име Његове светости Патријарха српског г. Порфирија, отворио Његово преосвештенство Епископ новобрдски и викар Патријарха српског г. Иларион. Изложба је изазвала велико интересовање, посебно због великог броја деце која похађају ову школу.

Деца су Владику Илариона дочекали молитвом на коју је Преосвећени, преневши благослове и молитве Патријарха Порфирија, узвратио пригодним речима: – Посебно ми је драго што у овој школи иконописа Свети Лазар има деце различитог узраста… Иконе су прозор у вечни живот а вама децо желим да овим бојама изразите што више лепоте, да то буде вама на радост и вашим ближњима како би прослављали Бога кроз прозор који гледа у вечни живот.

Иконописачка школа Свети Лазар делује од 2010. године. Посетиоци изложбе могу да виде радове преко двадесеторо деце различитог узраста као и радове петоро одраслих полазника. Поставка ће бити доступна за разгледање до 8. јуна 2023. године.

Извор: СПЦ

Pin It on Pinterest

Share This