Select Page

На човека који је открио земне остатаке цара Душана, приликом ископавања Цркве Светих архангела у Призрену, спасао мошти кнеза Лазара, цара Уроша и деспота Стефана Штиљановића и дао велики допринос изучавањуу најзначајнијих српских споменика културе, подсетиће изложба „Отргнут од заборава академик проф. др Радосав М. Грујић“, које ће бити отворена у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“ у Београду, у четвртак, 8. јуна у 13 часова.

Поставка је посвећена животу и делу овог православног теолога, професора, историчара, историчара књижевности и академика, Радослава Грујића (1878–1955). Како се истиче у најави, изложба настоји да ту исправи неправду коју му је нанаео заборав и да осветли најзначајнија његова достигнућа на пољу науке, уметности и културе:

– Његов допринос историјском, верском, националном и културном идентитету је неизмеран, могуће је рећи и без премца. Изложбу ће пратити и каталог, са библиографијом радова, биографијом и систематизованим научним материјалом, као и литература о његовом животу и делу. Аутори поставке су Игор Живановић, Милутин Шаховић и Никола Крсмановић.

Извор: СПЦ

Pin It on Pinterest

Share This