Izaberite stranicu

Преосвећени Владика аустралијско-новозеландски г. Силуан на празник Светог мученика Теодора Анкирског и седам девојака мученица, служио је Свету архијерејску литургију у Цркви Ваведења Пресвете Богородице у Горњем манастиру Острог, уз саслужење игумана Исаије из манастира Бијела и јеромонаха оца Романа, сабрата манастираа Острог.

Добородошлицу Епископу Силуану пожелио је острошки игуман архимандрит Сергије: “Сјећајући се заповијести Божије у којој каже својим апостолима: Идите по цијелом свијету и благовијестите Јеванђеље, тако је Бог послао и вас као свога апостола у суву аустралијску земљу, али више жедну ријечи Божије. Ваш долазак овдје је велика част и хвала вам на труду што сте служили Свету литургију и помолили се за сав свијет. Молимо вас да наставите и тамо да нас се сјећате, а ми ћемо, као и до сада, молити се Господу Богу и Светом оцу Василију да буде с вама гдје год да Му служите. Нека вам Господ Бог драги подари многаја и благаја љета.”

Преосвећени Владика аустралијско-новозеландски г. Силуан је захвалио на овим топлим ријечима, истичући да је привилегија бити у Острогу.

“У великој, можда и највећој светињи рода нашега и свег православља, да осјетим љубав вашу, да осјетим благодат и топлину светога ћивота нашег великог свједока васкрсења Христовога – Светог Василија Острошког Чудотворца, кога слави цијело Небо и цијела Земља”, казао је Владика и истакао да се Свети Василије Острошки изузетно поштује и слави и да му се моле и обраћају и вјерници са петог континента те да на овом земаљском шару нема мјеста гдје се не зна за овог Божијег угодника.

Све фотографије 

Весна Девић

Извор: Манастир Острог

Pin It on Pinterest

Share This