Select Page

Његово преосвештенство Епископ рашко-призренски г. Теодосије служио је вечерас са народом у Храму Св. Георгија у Звечану, молебан за мир на Косову и Метохији.

Владика је рекао да су Срби у Звечану свој на своме и да им нико не може наудити ако сами себи не науде.

„Треба нам смирења, треба нам трпљења. Молим вас да достојанствено и мирно тражимо оно што нам припада. Ако правимо грешке, радоваће се наши непријатељи. Молим вас за мудрост, за трпљење. Много смо трпели, много смо поднели, да нас и сад наведу на погрешан пут. Са овог места поручујем и да гажење туђих трава никоме не доноси добро. Није нам први пут, браћо и сестре, да смо у оваквој опасности“, поручио је Владика Теодосије у Звечану, јавља РТ Балкан.

Раније је Епархија рашко-призренска на Твитеру саопштила да је у овим тешким тренуцима Владика одлучио да пружи подршку свом народу тиме што ће бити уз њега молитвом за мир. Наша Црква је увек била и остаће уз свој народ на Косову и Метохији.

Како преноси РТС јаке снаге Кфора разбиле су скуп грађана који су били окупљени испред Општине Звечан. Коришћени су сузавац и шок-бомбе. Уследила је реакција окупљених који су узвратили каменицама, флашама и другим предметима. У Звечану је повређено најмање 50 људи, потврђено је РТС-у.

Један од повређених је у критичном стању, док су две особе теже повређене.

Међу повређенима је и бивши председник Општине Звечан Драгиша Миловић, који има повреде грудног коша.

Фото: Епархија рашко-призренска – Твитер

Pin It on Pinterest

Share This