Select Page

Музеј жртава геноцида у Београду посјетили су у четвртак 18. маја 2023. године Његово високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморско г. Јоаникије и Његово преосвештенство Епископ пакрачко-славонски г. Јован.

Домаћини уваженим гостима били су директор г. Дејан Ристић и помоћник директора Музеја г. Станко Дебељаковић.

Током дужег, срдачног и отвореног разговора домаћини су Митрополита упознали са активностима и правцима стратешког развоја Музеја жртава геноцида.

Том приликом договорена је и реализација заједничких активности Митрополије црногорско-приморске и Музеја жртава геноцида на очувању сјећања на припаднике нашег српског народа пострадале током Другог светског рата.

Након читавог низа сусрета са Високопреосвећеним Митрополитом Јоаникијем у Подгорици и Јасеновцу, ово је била прва посјета једног црногорско-приморског митрополита Музеју од његовог оснивања, сада већ далеке 1992. године.

Директор Музеја жртава геноцида г. Дејан Ристић са сарадницима је исказао истинску захвалност Његовом високопреосвештенству Митрополиту црногорском на ријчима подршке и охрабрења за даље дјеловање на пољу афирмације културе сјећања у нашем народу.

мр Александар Вујовић

Pin It on Pinterest

Share This