Select Page

У оквиру „Дана Светог Василија Острошког“ игуман манастира Острог архимандрит Сергије уручио је данас директорици Дома здравља у Никшићу др Вери Булатовић донацију за ту установу.

Донирана новчана средства биће опредијељена за набавку медицинске опреме.

– Заједничким радом, а све мислећи на Бога и Творца човјека, као што је то мислио и Свети Василије чије дане прослављамо, ми можемо да постигнемо резултате што од нас очекује и Бог и народ. Митрополит и ми смо се опредијелили да сходно својим могућностима подржимо ваш рад – рекао је архимандрит Сергије приликом уручења донације.

Др Булатовић је истакла да ће донирана средства бити искориштена за опремање амбуланте у Велимљу, чија реконструкција је у току, а дио је намијењен за поспјешење рада амбуланти при Дому здравља.

Донацију је обезбиједила Епархија будимљанско-никшићка под покровитељством Митрополије црногорско-приморске и манастира Острог.

– Донација је у оквиру Дана Светог Василија Острошког за које смо рекли да имају и један хуманитарни карактер. Надамо се и да ћемо наставити и наредних година да помажемо онима којима је то потребно и то је благослов од нашег заштитника и помоћника Светог Василија Острошког – рекао је архијерејски намјесник никшићки протојереј–ставрофор Слободан Јокић.

Извор: Манастир Острог / РТНК

Pin It on Pinterest

Share This