Select Page

У организацији Музеја жртава геноцида, Одбора за Јасеновац Светог архијерејског сабора Српске Православне Цркве и Црквене општине и парохије оксфордске, у суботу 29. априла 2023. године, у просторијама ЦО Оксфорд, Његово преосвештенство владика пакрачко-славонски г. Јован, одржао јепредавање на тему ”Јасеновац у свјетлости Васкрсења”, након чега је била представљена изложба о Јасеновцу.

Дан раније, у пратњи архимандрита Стефана (Поњарца) пароха у Оксфорду, Владика Јован је посјетио Дворску капелу краљевске породице, смјештену у оквиру палате Светог Јакова. Владику Јована и оца Стефана том приликом дочекао је старјешина овог храма и свештеник краљевске породице Пол Стивен Рајт. Преосвештени владика је том приликом оцу Полу предао дарове за Његово краљевско величанство Чарлса III поводом његовог крунисања. Након ове посјете, Његово преосвештенство, посјетио је и амбасаду Републике Србије у Великој Британији гдје га је примила Њена екселенција амбасадорка госпођа Александра Јоксимовић.

У недељу 30. априла, Владика Јован је служио Свету архијерејску литургију у храму Вазнесења Господњег у Оксфорду, а у уторак 2. маја, у пратњи архимандрита Стефана (Поњарца) пароха у Оксфорду, Владика пакрачко-славонски је посјетио Дом лордова у Лондону и том приликом састао се с бароном Ричардом Чартрсом, бившим лордом и епископом Лондона.

Извор: фејсбук страница Епархије пакрачко-славонске

Pin It on Pinterest

Share This