Select Page

Ћурђевдан, један од најважнијих празника у православном хришћансву који је посвећен Светом Ђорђу, заштитнику многих држава и градова у Европи, заштитнику коњице, витезова и витештва и крсташких похода, торжествено је прослављен у Храму Светог Јована Владимира у Бару. Светом Литургијом началсвовао је  протојереј Младен Томовић. Саслуживали су протојереј-ставрофор Слободан Зековић и протојереј Љубомир Јовановић. За пјевницом је одговарао Василије Ускоковић, а апостола је читао богослов Марко Орландић. Отац Младен се након прочитаног зачала из Светог Јеванђеља, пригодном бесједом обратио присутним вјерницима говорећи о значају празника,  осврнувши се и на трагичне догађаје у Србији.

Након завршетка свете Литургије, служен је помен трагично страдалим ђацима и школском чуваруу масакру који се догодио у ОШ „Владислав Рибникар“ у Београду, као и невино пострадалима у масакру у Младеновцу.

На крају су оци освештали и пререзали славске колаче и пожељели свим свечарима добро здравље, мир и напредак у породици.

Дејан Вукић  

Pin It on Pinterest

Share This