Izaberite stranicu

У навечерје празника Светог владике Николаја охридског и жичког, 2. маја 2023. године прослављена је слава школе вјеронауке при Саборном храму Христовог Васкрсења. Вечерњу службу служио је јереј Павле Божовић, координатор Катихетског одбора Митрополије црногорско-приморске, уз саслужење протојереја Николе Пејовића, старешине храма и протојереја Миладина Кнежевића. Вечерње су појали ученици школе вјеронауке а на крају свете службе Божије славски колач је освештао протојереј Мирчета Шљиванчанин који је предавао вјерску наставу при овом светом храму 13 година.

Отац Мирчета је у пастирском слову нагласио да је Свети владика Николај прави примјер дјеци – послушни својим родитељима, вриједни и примјерни у школи али и одани Богу и његовој Светој Цркви.

Након бесједе оца Мирчете ученици су извели и кратак програм који се састојао од лијепог хорског појања које је водила вјероучитељица Ана Ненадић, али и пјесама које је писао ученик Огњен Андрић за ову прилику. Заједничарење је настављено за трпезом љубави коју су припремили родитељи ученика у Његошевој сали Саборног храма, гдје се наставило са пјесмом у славу Бога и Светог Николаја српског а на којој је ученике поздравио и Предсједник Ц.О. Подгорица Радош Лоло Кастратовић.

Фото: Ана Вукићевић

Pin It on Pinterest

Share This