Izaberite stranicu

Епархија Будимљанско Никшићка, Мјесна заједница Мурино, породице жртава НАТО злочина и Српски национални савјет Црне Горе позивају на заједничко обиљежавање годишњице НАТО агресије “Мурино 1999. године”

Уз благослов Његовог преосвештенства владике Методија, свештенство Епархије Будимљанксо-Никшићке, Мјесна заједница Мурино, породице жртава НАТО злочина и Српски национални савјет Црне Горе посјетиће 30. априла 2023. године обновљено спомен обиљежје страдалим грађанима Мурина од злочиначке агресије НАТО алијансе и заједно са њиховим породицама одати дужну почаст невино страдалим жртвама.

Редослед догађаја 30. априла 2023. године:

9.00 часова – Заупокојена литургија у цркви Свете Петке у Мурини;

10.30 часова – Помен жртвама страдалим у НАТО агресији код спомен обиљежја;

13.00 – 15.00 часова – Послужење за све присутне у Српској кући у Беранама у организацији Српског националног савјета Црне Горе.

“Позивамо Вас да то урадимо заједно како би смо макар и у најмањој мјери показали јединство правдољубивог народа које нам у овом сложеном времену највише и недостаје,” поручили су организатори.

Бомбардовање Мурина у коме су убијене невине жртве Мирослав Кнежевић (14), Оливера Максимовић (13) из Приштине и њена сестра од тетке Јулија Брудар (13), и мештани Вукић Вулетић (46), Милка Кочановић (69) и Манојло Коматина (72), сматра се једним од најтежих злочина током НАТО агресије на СР Југославију.

Агресорска авијација је тада са десетак пројектила бомбардовала мост на Лиму који се налази у центру насеља. Страдали су цивили који нису били учесници ратних дејстава. У нападу су тешко повређени Жељко Бјелановић, Светлана Зечевић и Тина Миловић, а лакше: Мирко Шошкић, Данило Јокић, Васко Чејовић, Слободан Миросављевић и Славко Мирковић.

Извор: s-medijicg.com

Pin It on Pinterest

Share This