Izaberite stranicu

Трибина „Ријеч“УКЦГ у оквиру сегмента Нове књиге УКЦГ представиће песничку збирку Пјевати своју пјесму Чедомира Вукићевића.

Чедомир Вукићевић(1952), песник, есејиста, књижевни кртичар и антологичар, предсендик УКЦГ у два мандата, био је је директор и уредник Издавачке куће Ободско слово, оснивач и директор Сајма књига „Отворена књига“ у Херцег Новом, као и оснивач и уредник часописа Књижевни запис.

Аутор је песничких књига: Треба ли ме доба, Ноћ вишања, Ноћ младог жита,Злато и сумња, Зенит, Голуба црно крило, Пјесме и друге горчине; приредио је Антологију љубавног пјесништва Црне Горе, Ноћ скупља вијека и у коауторству Антологију поезије УКЦГ.

Заступљен је у лектири за основну школу. Добитник је награде „Марко Миљанов“ УКЦГ, као и награде „Радован Зоговић“ Издавачке куће „Комови.“ Песме су му превођене на више страних језика и заступљене у антологијама, панорамама и зборницима.

Свој суд о књизи Пјевати своју пјесму рећи ће песници: Новица Ђурић, мр Александар Ћуковић и Милица Краљ, уредница трибине „Ријеч“УКЦГ, док ће своје одабране песме читати Чедомир Вукићевић.

Вече ће се одржати у четвртак, 27-априла у 19 часова у Плавој сали Српске куће.

Pin It on Pinterest

Share This