Select Page

У просторијама Катихетског одбора у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици, 25. априла 2023. године, одржан је редовни састанак овог тијела.

Како се школска година полако ближи крају, на сједници је говорено о Сабору вјероучитеља, који се традиционално одржава пред крај школске године и окупља све вјероучитеље Митрополије црногорско-приморске. У оквиру овогодишњег сабрања, предвиђено је и стручно усавршавање за вјероучитеље.

На крају школске године, очекује нас и такмичење из вјеронауке, гдје ће ученици моћи да покажу шта су усвојили на часовима у протеклом периоду.

Такође, Катихетски одбор је мишљења да вјероучитељи треба да посвете одређене часове и разговарају са дјецом о друштвеним проблемима као што су болести зависности, проблем дискриминације и др, те ће се у наредном периоду ставити акценат на ове теме.

Катихетски одбор је такође започео припреме за један од најзначајнијих догађаја у нашој Митрополији, а то је Дјечији сабор, који се већ 21 годину одржава на радост и корист све дјеце и свих људи добре воље. Као и сваке године, и овај 22. Дјечији сабор ће се одржати на самом почетку школске године.

Тијана Лекић

Pin It on Pinterest

Share This