Select Page

Дјеца уносе љепоту и радост у сваки празник и сабрање. Тачно, али не само зато што су лијепа, насмијана и празнично обучена, или зато што пјевају и рецитују. Дјеца су истински апостоли и свједоци сваког спасењског догађаја, а то видимо у томе како приљежно учествују у празнику, како врше припреме за празник уз своје вјероучитеље и свештенике, како дубоко разумију заједницу и како својим слободним и радосним понашањем у Храму Божијем доказују да је то њихов дом.

Полазници вјеронауке наше Митрополије активно учествују у богослужењима и прате Христа од Витаније гдје свједоче васкрсењу Лазара, они кличу Господу добродошлицу на Цвијети и не напуштају га до Голготе и у својим храмовима будни дочекују Васкрслог Христа. Показујући шта су чули и запечатили у својим срцима на часовима вјеронауке и у својим домовима, они сваког човјека уче како се живи у Христу и како се чека Васкрсење мртвих и живот будућег вијека, својим присуством непрестано подсјећајући на Христове ријечи: ”Заиста вам кажем, ако се не обратите и не будете као дјеца, нећете ући у Царство небеско.”

Ако желите да најбрже научите и осјетите колика је радост Васкрса, послушајте дјецу у своме Храму, како из свег срца, гласно и радосно одговарају на празнични поздрав свештеника: ”Христос васкрсе!”

Pin It on Pinterest

Share This