Select Page

Група ученика, просветни радници и директор Гимназије „Свети Сава” из Гораждевца код Пећи, у оквиру дводневног боравка у Београду, реализованог у организацији САНУ, посетили су данас, 12. априла, Српску академију наука и уметности, саопштено је из ове институције.

Поред тога што су се упознали са историјом Академије и Палате САНУ, посетиоци су обишли Библиотеку САНУ, Спомен-собу Бранка Ћопића, Библиотеку Марка Ристића, Легат Милутина Миланковића и Свечану салу САНУ, након чега им се обратио академик Зоран Кнежевић, председник САНУ.

Он је подсетио да САНУ негује сарадњу са образовним институцијама на Косову и Метохији, посебно са Универзитетом у Приштини са седиштем у Косовској Митровици, и изразио наду да ће се гости САНУ, захваљујући овој активности, кућама вратити обогаћени за једно животно искуство.

Професор Жарко Портић, директор Гимназије „Свети Сава” из Гораждевца, захвалио је управи САНУ што је посетиоцима из Гораждевца омогућила да се на овакав начин упознају са Академијом и уручио захвалнице председнику САНУ академику Кнежевићу и управнику послова САНУ др Бојану Бугарчићу.

Подсетимо, средином децембра 2020. године потписан је Протокол о сарадњи између Извршног одбора САНУ и руководства Универзитета у Приштини са седиштем у Косовској Митровици. Захваљујући томе, досад су реализоване бројне активности из области науке и уметности, међу којима су научне конференције, предавања академика, концерт духовне музике академика Божића итд.

Извор: Радио Слово љубве

Pin It on Pinterest

Share This