Select Page

Огранак митрополијске Добротворне фондације „Човјекољубље” при ЦО Топаљско-херцегновској у Херцег Новом и овога Васкрса је прикупио и подијелио помоћ најпотребитијим житељима нашега града.

Рад херцегновског огранка Добротворне фондације „Човјекољубље” Митрополије црногорско-приморске је крајем 2022. озваничен благословом Високопреосвећеног Митрополита г. Јоаникија. Тако је вишегодишње прегалаштво наших вриједних и човјекољубивих суграђана, на челу са протојерејем Владаном Пантелићем, у помагању потребитим породицама и појединцима добило свој пуни црквени оквир.

Захваљујући доброти и прегалаштву Управног одбора херцегновског огранка „Човјекољубља”, вјерних Херцегновљана, као и других добротвора ове фондације за 42 породице направљени су пакети са храном и средствима за личну хигијену. Подјела ових васкршњих пакета је уприличена у шестој недељи Часнога поста, уочи празника Благовијести 2023. године, а спровели су је чланови Управног одбора „Човјекољубља” и пријатељи ове добротворне организације. Они су обишли домове потребитих породица и лично им уручили поклон-пакете, са искреном жељом да у миру и радости проведу свијетли празник Васкрсења Господњег.

Црквена општина топаљско-херцеговска захваљује члановима Управног одбора фонда „Човјекољубље”, као и свим другим приложницима који су овај подухват помогли, желећи свима да им Васкрсли Господ сваким добром узврати за показану љубав.

Христос васкрсе!

Ваистину васкрсе!

О Благовијестима 2023,

ЦО топаљско-херцегновска

Pin It on Pinterest

Share This