Select Page

Од 30. марта до 2. априла 2023. године, у Академији знања у Будви, у организацији ЈУ „Народна библиотека Будве“ и НВО „Драмски студио Будва“, одржан је 10. јубиларни фестивал за дјецу ”Мале морске пјесме и приче”. Овим фестивалом, Општина Будва обиљежила је 2. април, свјетски Дан књиге за дјецу.

У овом фестивалу су активно узели учешће и полазници школе вјеронауке при цркви Свете Тројице у Старом граду, као и при цркви Свете Петке. Они су узели учешће у радионицама цртања, глуме и креативног писања, док је посебну пажњу привукла представа ”Скочидјевојка”, у режији Радмиле Кнежевић и у извођењу дјеце чланова НВО ”Драмски студио Будва”, који су уједно и полазници будванских школа вјеронауке: Стефан Антовић, Исидора Лукић, Ива Брајевић, Момчило Ђурић, Калина Пејовић, Матео Микијељ, Дуња Лекић, Анастасија Радовић и Јакша Бабовић.

Поводом јубилеја, у суботу 1. априла је у оквиру Свечане академије ”Десет морских година”, приказан је и кратки филм о фестивалу у коме су глумили Матео Микијељ, Исидора Лукић, Ксенија Лукић и Момчило Ђурић.

Фото и видео: ЈУ „Народна библиотека Будве“ и фејсбук страница Фестивала ”Мале морске пјесме и приче”

Pin It on Pinterest

Share This