Select Page

Дани сјећања на Владику Атанасија, у организацији Епархије захумско-херцеговачке и Задужбине Владике Атанасија, отворени су у четвртак, 9. марта 2023. године у требињском Културном центру. Овогодишњи програм почео је отварањем изложбе архивске грађе под називом ”Архива и библиотека Епископа Атанасија Јевтића 1938 – 2021. године”.

Након изложбе, програм је настављен у позоришној сали Културног центра гдје је одржана прва сесија под називом ”Знак препоречни”. Учеснике: Епископа рашко-призренског Теодосија, оца Милована Глоговца, оца Благоту Васиљевића и господина Драгана Давидовића угостио је ђакон Бранислав Рајковић као модератор. Владика Теодосије, свештеници Милован и Благота и господин Давидовић подијелили су своја искуства првог сусрета са, тада, ђаком, затим јеромонахом, и напосљетку професором Атанасијем, а затим говорили о значајним тренуцима из новије историје православних Срба у Банату, Херцеговини и на Косову, гдје су свједочили учешћу Владике Атанасије.

Снимак прве сесије програма ”Сјећање на Владику Атанасија”, одржаног у четвртак, 9. марта 2023. године, можете погледати на званичном Јутјуб каналу Епархије захумско – херцеговачке.

Pin It on Pinterest

Share This