Select Page

Чланови пријепољског гусларског друштва посетили су у уторак, 7. марта 2023. године, Његово преосвештенство Епископа милешевског г. Атанасија у Епархијском двору у Пријепољу.

Повод за посету је гусларско вече које ће се, у организацији Дома културе из Пријепоља и Гусларског друштва, одржати у петак 24. марта 2023. године у малој сали Дома културе. Гусларско вече “Бесмртници Пријепоља” организује се већ више година у спомен на Пријепољце изгинуле у ратовима 1991–2001. на нашим просторима.

Чланови гусларског друштва су Епископу Атанасију предочили све детаље у вези ове спомен вечери коју организују и од њега затражили благослов и савет у вези детаља организације.

Владика је са пажњом саслушао све што су му гости предочили, похвалио њихов труд и љубав коју исказују према својим суграђанима. Сви који су своје животе дали за добробит својих ближњих заслужују да се о њима говори, да се подсећа на њих и њихово дело и да се никада не забораве. Ово вече је управо усмерено у том правцу и заслужује сваку похвалу.

Преосвећени је захвалио и на позиву да и сам узме учешће у овој манифестацији, подржао ово добро дело и рекао да ће са задовољством доћи да поздрави учеснике и госте и испрати припремљени програм.

Извор: Епархија милешевска

Pin It on Pinterest

Share This