Izaberite stranicu

“Михољски збор” предао је Амбасади Сирије у Београду помоћ од преко 20.000 евра, колико је ова организација, уз благослов Митрополије црногорско-приморске, прикупила током акције за помоћ најугроженијем становништву након земљотреса у Сирији.

 

Тим поводом “Михољски збор” се огласио саопштењем које преносимо интегрално:

“Желимо да вас све са радошћу у срцима и вјером у добро обавијестимо да је акција коју је покренуо Михољски збор за помоћ најугроженијем становништву након земљотреса у Сирији, данас званично и завршена.

Посљедице након земљотреса не указују само на разорене домове и кровове, већ и на душе невиних људи које су остале затрпане, како испод рушевина након потреса, тако и испод свјетске политике која се дуги низ година води против исте земље, људи, дјеце…

Михољски збор је акцију покренуо 09. 02. 2023, тачније прије 7 дана, уз консултације са оцем Луком Сиријским и уз благослов наше Митрополије.

За све то вријеме, добровољци из наше организације непрестано су радили, како на постављању кутијa за новчане прилоге, преко обавјештавања путем друштвених мрежа, до директне комуникације са донаторима, а све са циљем да макар на скроман начин помогнемо напаћеном народу. Међутим, данас та акција броји преко 20.257 евра скупљених за помоћ и данас су сва средства, по већ познатом и успостављеном протоколу предата Амбасади Сирије, чије је сjедиште у Републици Србији, тачније у Београду. Након што су лично допутовали, новац су и предали чланови Михољског збора.

Захваљујући свима вама, добрим људима, још једном смо показали да се у муци познају јунаци и да смо народ који зна да саосјећа.

Желимо да се захвалимо сваком појединцу који је учествовао у акцији, јер без вас не би било оваквих резултата; свим предузетницима, који су нам дали простор за постављање кутија за новчане прилоге и показали добру вољу и разумијевање; свим фирмама и групама које су донирале новац…

Захваљујемо се братским организацијама које су нам се придружиле у овој акцији, а то су: Братство манастира Златеш, НВО Божури, НВО Св. Иларион зетски, Витезови кнеза Мирослава, Покрет светосавље, Српска солидарност и Фондација православних жена.

Можда нисмо могли да промијенимо читав свијет, али смо засигурно некоме промијенили свијет на боље.

Дјецо драга, желимо да вам увијек цвјета цвијеће и да убрзо дочекате боље и љепше дане у вашој земљи Сирији! Молимо се за вас!”

Pin It on Pinterest

Share This