Select Page

Друга половина јануара и почетак фебруара сваке године у Црној Гори обиљежени су бројним светосавским академијама и приредбама који се одржавају у свим градовима и већим мјестима. И ове, 2023. године, било је тако а светосавске свечаности завршене су у суботу 4. фебруара дјечијом светосавском приредбом у крипти храма Христовог Васкрсења.

Ово дјечије сабрање у част Светог Саве, отворио је и благословио отац Никола Пејовић, који је нагласио са су, поред све љепоте и умјетничких украса Саборног храма, његов најљепши украс заправо дјеца која се сабирају на Светој литургији и вјеронауци.

Приредба је заправо мала представа „Црква у 12 слика“ по сценирију свештеника Ненада Илића, коју су адаптирали и режирали вјероучитељи: јереј Павле Божовић, Ана Ненадић, Ана Апрцовић, Надица Радовић, Видосава Живковић, Зорка Пејовић, Марија Јовићевић, Биљана Тапушковић, Стојанка Радуловић и Милена Јовићевић.

У приредби је учествовало око 280 малишана, а свима њима подијељни су светосавски пакетићи, дар хуманитарне организације „Сви за Космет“ из Београда.

Pin It on Pinterest

Share This