Select Page

Обавјештавамо сву пуноћу црквену да се данас на празник Сабора Светог Јована Претече и Крститеља, 20. јануара 2023. љета Господњег, одслуживши Свету Литургију и причестивши се Светим Тајнама Тијела и Крви Господње у 43 години живота упокојио у Господу протођакон Владимир Јарамаз (1980-2023), сабрат Саборног Храма Христовог Васкрсења у Подгорици.

Протођакон Владимир Јарамаз је страдао у саобраћајној несрећи која се догодила данас око 14,15 часова на магистралном путу Никшић – Подгорица.

Отац Владимир је рођен је 10. маја 1980. године у Никшићу. Студирао је Богословски факултет у Фочи и Београду, као и Факултет визуелних умјетности у Подгорици.

У чин ђакона рукоположен је 6. јануара 2010. године, а чином протођакона одликован је 21. фебруара 2015. године.

Иза себе је оставио супругу Милицу и ћерке Ангелину и Дивну.

Породица ће саучешће примати у суботу  21. јануара у Храму Св. апостола Петра и Павла у Никшићком гробљу од 10 до 16 часова. У недјељу 22. јануара у 8 часова биће служена Света заупокојена Литургија. Саучешће ће породица примати до 13,30 часова, када ће поворка кренути ка Саборној цркви Светог Василија Острошког.

Сахрана протођакона Владимира Јарамаза обавиће се у недјељу, 22. јануара 2023. љета Господњег, на градском гробљу у Никшићу, послије опијела које ће бити служено у Саборној цркви Светог Василија Острошког, са почетком у 14 часова.

Вјечан ти помен у Царству небеском, драги оче!

 

Pin It on Pinterest

Share This