Izaberite stranicu

Архијерејски намјесник херцегновски протојереј-ставрофор Обрен Јовановић служио  је јутрос, на празник обрезања Господњег и празник Светог Василија Великог Литургију у цркви Светог Архангела Михаила у Херцег Новом.

У литургијској бесједи отац Обрен је рекао да је Господ на премудар начин поново обновио вјечни савез, који је био укинут, између човјека и Бога.

“Видимо ту безграничну љубав Божју Бога Оца који шаље Сина свога јединороднога у овај свијет да Бог постане човјек да би човјек постао Бог, да се врати то достојанство свакоме човјеку које је било изгубљено”, рекао је он.

Додао је да је Господ дошао у овај свијет да донесе мир, радост и спасење свакоме човјеку који истински повјерује у Њега и који га исповиједи за свога Бога, учитеља и спаситеља.

“Ми ових дана учествујемо у тој небоземној тајни, слушамо свето јеванђеље. Видимо како се то све збило и колика је заиста велика љубав Божија да човјек постане брат са самим Богом. И да човјек поново има ону љепоту, ону светост каковог га је и Господ створио”, рекао је отац Обрен.

Казао је да нам и Свети Василије Велики да све то није мрство слово на папиру.

“Велики јерарх Цркве православне, који је живио у четвртом вијеку, један од најчувенијих светих отаца који су учествовали, да кажемо – у дефинисању наше вјере, у писању догмата и да поставе вјеру онаквом какву ми данас вјерујемо и исповиједамо”, казао је отац Обрен Јовановић

Р. Војиновић

 

Pin It on Pinterest

Share This