Select Page

Радост Божићне Литургије на српском језику, по први пут је огрејала срца православних Срба у Уједињеним Арапским Емиратима.

На дан Христовог Рођења, 7. јануара текућег 2023. лета Господњег, у храму посвећеном Благовестима Пресвете Богородице у Дубаију служена је Света Литургија.

По благослову Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, а под молитвеним окриљем Антиохијске Патријаршије, Свету Литургију служио је архимандрит Прокопије (Тајар), уз молитвено саучествовање многобројних верних Српске Православне Цркве из Дубаија, Абу Дабија и других арапских емирата.

У својој надахнутој беседи, отац Прокопије је истакао значај и суштину празника Христовог Рођења: “Христос Спаситељ се родио у мрачној пећини, у свету који је био духовно хладан, који је изгубио однос са Богом.  Својим рођењем, Христос је осветлио свет и показао му пут љубави према човеку и љубави између Бога и човека“.

На крају евхаристијског сабрања верницима су подељене иконице празника, које је српској православној заједници у УАЕ на благослов и на дар послао патријарх Порфирије. Истога дана, као наставак литургијског сабрања, организован је заједнички празнични ручак  за православне Србе из УАЕ.  Током ручка су сумирани резултати досадашњег труда на организовању црквеног живота, те договорене даље активности у оквиру српске заједнице у емиратским земљама.

Извор: СПЦ

Pin It on Pinterest

Share This