Select Page

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије поделио је 4. јануара 2023. године у крипти храма Светог Саве на Врачару божићне пакетиће малишанима из вишедетних породица и деци без родитељског старања.

Празнично даривање малишана организовало је Верско добротворно старатељство Архиепископије београдско-карловачке и управа храма Светог Саве уз помоћ хуманитарне организације Наши Срби – Our Serbs из Чикага на челу са председницом гђом Кети Фенслоу.

У уметничком делу програма наступио је дечји хор Славујчићи под управом сестара Марине и Марије Гобовић. Свечаности су присуствовали Преосвећени Епископ ремезијански г. Стефан, свештеници храма Светог Саве, добротвори, волонтери, гости и многобројни малишани. Том приликом патријарх Порфирије је истакао:

– Ја сам најсрећнији када се окупљамо, а посебно када се окупљамо у храму Светог Саве. Најрадоснији сам када сам са вама, јер од вас и ја, али и сви одрасли, можемо и треба да се учимо шта то значи када волимо Бога и када волимо све око нас, најпре своје родитеље, своју браћу, сестре и своје пријатеље. Од вас се учимо љубави, а заједно са вама сви знамо да нас Бог све воли, а нарочито вас, децо. И кад год сте на било који начин тужни и нерасположени, кад имате утисак да вас они који су поред вас не разумеју, ви добро знате да вас не само разуме него и истински воли Бог, и то не било који Бог, него Бог који је постао дете, који се родио у пећини да би уверио и вас и све вас да и невоље, тешкоће, љутње и нерасположења јесу само тренуци у којима имамо могућност да осетимо да никада нисмо сами и да је Бог увек са нама. Бог је нарочито са вама и зато је наша радост велика, јер када смо са вама ми знамо да је Бог кроз вас и преко вас и са нама одраслима. Ја вам честитам свима Божић. Нека вас све Господ благослови да чујете реч Његову и да победите сваку невољу молитвом, вером у Бога и љубављу. Живели! Нека вас све Господ благослови! Мир Божји – Христос се роди!

Извор: СПЦ

Pin It on Pinterest

Share This