Select Page

Поводом празника Рождества Христовог, чланови новооснованог огранка Добротворне фондације Митрополије црногорско-приморске „Човјекољубље” при Црквеној општини топаљско-херцегновској, настављајући лијепу прошлогодишњу праксу, и ове су године организовали прикупљање и подјелу помоћи најпотребитијим житељима Херцег Новог.

Ово добротворно удружење у Херцег Новом основано је на иницијативу групе честитих и вјерујућих људи, који су имали жељу и намјеру да њихов братољубиви труд буде оствариван са благословом Цркве. Преко свога пароха, протојереја Владана Пантелића, а уз сагласност ЦО Топаљско-херцегновске и Архијерејског намјесништва херцегновског, они су се обратили Високопреосвећеном Митрополиту г. Јоаникију, са молбом да за горе речено добију његов архипастирски благослов. Високопреосвећени Митрополит Јоаникије је са радошћу изашао у сусрет њиховој молби, и концем прошле године дао свој благослов да убудуће дјелују у оквиру митрополијске добротворне фондације „Човјекољубље” – огранак при ЦО топаљско-херцегновској.

Подјела божићне помоћи за четрдесет породица је уприличена 4. јануара 2023. године, а спровели су је чланови добротворног удружења. Они су обишли домове потребитих породица и лично им уручили поклон пакете, са искреном жељом да у миру и радости проведу наступајуће божићне празнике.

Црквена општина топаљско-херцегновска и Архијерејско намјесништво херцегновско захваљује члановима добротворног удружења, као и свим предузећима и људима добре воље који су овај подухват помогли својим несебичним прилозима, желећи свима да им Новорођени Богомладенац стоструко узврати сваким небоземним даром за показану љубав према ближњима!

Мир Божији, Христос се роди!

Ваистину се роди!

Црквена општина Топаљско-херцегновска

5. јануар 2023, Херцег Нови

Pin It on Pinterest

Share This