Izaberite stranicu

У уторак 4. октобра, у оквиру трибине „Свободијада“ Јавне установе Захумље, у Никшићу ће бити представљена књига „Морачки јасновидац“ (Матица српска – Друштво чланова у Црној Гори), разговори са блаженопочившим митрополитом Амфилохијем Радовићем, аутора Перице Ђаковића.

На промоцији која почиње у 19 часова, о зборнику Ђаковићевих интервјуа говориће: протојереј Миодраг Тодоровић, публициста Јован Маркуш, књижевник Бећир Вуковић, мр Мирко Тољић, уредница трибине Милица Бакрач и аутор. Музички дио програма употпуниће етно појац Тијана Вучетић, док ће одабране одломке из књиге прочитати студенткиња са Одсјека за српски језик и књижевност из Никшића, Јелена Шаковић.

Интервјуи Перице Ђаковића претходно су рађени у оквиру емисије „У жижи“, а књига „Морачки јасновидац“ настала је поводом 40 година ауторовог рада у новинарству, започетог у Радију Херцег Нови. У припреми је и друга Ђаковићева књига, „Божићни интервјуи“.

Перица Ђаковић се доселио са родитељима у Херцег Нови 1970. године. У Информативном центру „Радио Херцег Нови“ запослио се 1982. г. Током 40 година дуге каријере, од Радио Новог до Новог ТВ-а, сарађивао је са еминентним медијским кућама из региона и иностранства и добитник је бројних новинарских признања. Аутор је познатих ТВ емисија: „У жижи“, „Писма из Херцег Новог“, „Магазин 242“ и једне од најцитиранијих радио емисија „Живот је море“.

Књига „Морачки јасновидац“ до сада је представљена у Херцег Новом и Подгорици. Након Никшића, њене октобарске промоције планиране су у Пљевљима и Беранама као и у Храму Светог Саве у Београду.

Извор: ИН4С

Pin It on Pinterest

Share This