Izaberite stranicu

Представници Хуманитарног омладинског клуба “Млади за Космет” из Подгорице и Православног братства “Ђурђевац” из Будве приликом недавне посјете Косову и Метохији уручили су средства у износу од 15.350 евра, прикупљена током заједничке августовске акције за манастир Високи Дечани и наш народ на КиМ.

Чланови ових организација, како су саопштили, молитвено су учествовали на Светој литургији у Високим Дечанима: “Након Литургије у Високим Дечанима, имали смо велику радост да разговарамо са игуманом Савом и братијом, упознамо их са радом организације и даљим плановима.”

Братство манастира Високи Дечани се захвалило донаторима на љубави и помоћи.

“Свима Господ на добру да молитвама Св. Краља добром узврати. Ове организације годинама помажу наш народ и Цркву на КиМ”, написао је игуман дечански о. Сава (Јањић), на свом Твитер налогу.

Како су саопштили “Млади за Космет” на својој Фејсбук страници средства су расподијељена на следећи начин:

Манастир Високи Дечани (котао за гријање гостинског конака) – 5.000 евра;

Добротворна организација ,,Мајка девет Југовића“ (помоћ за четири социјално угрожене породице – покућство, дрва за огријев, замјена браварије) – 4.500 евра;

Слађан Ремиштар из села Бича код Клине (грађевински материјал за изградњу штале) – 2.500 евра;

Данило Сих из села Гораждевац (адаптација купатила) – 1200 евра;

Немања Гогић из Велике Хоче (куповина шпорета Алфа) – 600 евра;

Душан Поповић из села Гораждевац (једнократна новчана помоћ) – 500 евра;

Породица Синише Јовића, засеок Зебинце, Ново Брдо – 500 евра;

За сиромашне породице на Косову и Метохији 440 евра;

Манастир Бањска (10 литара маслиновог уља за сопствене потребе)  – 110 евра.

Овом приликом чланови организација “Млади за Космет” из Подгорице и “Ђурђевак” из Будве су посјетили манастир Бањска, манастир Грачаница, манастир Светог Димитрија у селу Сушица.

“На самом крају смо се поклонили чудотворној икони Красници у Пећкој патријаршији. Велико хвала свим приложницима који су помогли да се успјешно реализује још једна акција. Нема предаје!”, поручили су из Хуманитарног омладинског клуба “Млади за Космет”.

Весна Девић

Pin It on Pinterest

Share This