Izaberite stranicu

Цртица о љубави братској,
љубави која траје колико и ми трајемо.
Шеста генерација Цетињске Богословије 1997.- 2002.

О празнику полагања појаса Пресвете Богородице 13.09. ове године, организован је сабор шесте генерације Цетињских Богослова. Сабрање је по Благослову преосвећеног епископа Полошко Кумановског Г Јоакима, који је био разредни старешина ове генерације, организован у Сарајеву. Преосвећени владика Јоаким је предложио Сарајево због трагедије која је потресла Цетиње прошлог мјесеца.
Генерација се састала уочи празника у Српском Сарајеву гдје је своју браћу дочекао војни свештеник из митрополије Дабробосанске отац Душко Лаловић.
Како то обично бива, сабрање је почело Служењем Св Литургије, која је по Благослову високопреосвећеног митрополита Дабробосанског Хризостома у храму Св. Николе у Рељеву, гдје се налази зграда Сарајевске Богословије.
Светом службом Божјом началствовао је високопреподобни архимандрит Варнава игуман манастира Трескавац у Бихаћко-петровачки епархији, уз саслуживање браће свештеника.
Сабрали су се

из Нишке епархије оци
Марко Адамовић и
Мирослав Бошњак

из Жичке епархије оци
Александар Тодоровић и
Дарко Несторовић

из Зворничко Тузланске оци
Раде Танацковић и
Жељко С. Божић као и брат
Небојша Вукотић

из Митрополије Црногорско Приморске
оци
Далибор Милаковић
Предраг Катанић и
Нико Урдешић

Богословија је петоразредна средња школа, која има нићво више педагошке школе. Пет година живимо заједно и дјелимо и добро и лоше…
Синоћ су се састала мила браћа двадесет година послије матуре. На жалост неки од нас се баш толико нисмо видјели, а разговор смо наставили као да смо били на малом одмору.
У ових двадесет година смо се сви промјенили, завршили различите факултете и посветили се различим интересовањима. Поред свих различитости у великој мјери остали смо она весела и безбрижна дјеца која су дошла на наше Цетиње, жељна знања.
Заиста је лијепо када браћа живе заједно и сложно, а ми смо били свих ових година заједно кроз Свету Литургију.
Сада смо у Источном Сарајеву и колико носимо са собом своје животе, носимо и дивне Цетињске дане!

Слава Теби Боже наш, Слава Теби!

о. Нико Урдешић

Pin It on Pinterest

Share This