Izaberite stranicu

Са благословом Његове светости Патријарха српског г. Порфирија, одазивајући се срдачном позиву Високопреосвећеног Митрополита китруског, катеринског и платамонског г. Георгија, ученици и професори богословија из Београда, Сремских Карловаца, Ниша, Крагујевца и манастира Крке кренули су  5. августа 2022. године у десетодневну посету Грчкој.

Верско добротворно старатељство Архиепископије београдско-карловачке шесту годину за редом успешно реализује путовање богословаца и њихових професора. Из сваке школе је кренуло по седам ученика, а критеријум за одабир били су успех и владање. Ђаци су пошли у пратњи јереја Владимира Марковића, јереја Бобана Стојановића, јерођакона Јована Прокина, ђакона Немање Калема, проф. Александра Крстића и проф. Ненада Стојановића.

Пре поласка на пут ученике богословија је благословио Његово преосвештенство Епископ хвостански и изабрани западноевропски, кординатор хуманитарних активности Архиепископије београдско-карловачке, који је уз благослов упутио и кратку поуку о значају богословских училишта које ученици на путовању представљају, као и о братској љубави која веже српски и грчки народ.

– Ви сте млади људи који представљају свој народ и своју Цркву. Приликом сусрета са братским грчиким народом увек имајте свест о томе кога на овом путу представљате и спрам те одговорности се и понашајте. Лепо се одморите и вратите у здрављу својој кући, са благословом Божјим, поручио је владика Јустин.

Извор: ВДС

Pin It on Pinterest

Share This