Izaberite stranicu

Православно спортско друштво Света Србијa, у сарадњи са градским општинама Чукарица и Стари град приређују централну београдску прославу – свечани Видовдански концерт Србија се роди, традиционално на Видовдан 28. јуна 2022. године од 20 часова у Задужбини Илије М. Коларца, Студентски трг 5, у Београду.

Изворна народна песма и игра, појање, беседништво, драмски и музички уметници пружиће публици достојанствени празнични доживљај у великој акустичној дворани Коларца. Учесници у програму су Хор “Симонида” из Грачанице, Српско пјевачко друштво “Светосавник” из Подгорице, Културно уметничко друштво “Корени”, Музички састав “Метох” и Православно спортско друштво “Света Србија”.

Видовданским концертом Србија се роди негује се жива традицијa, уњедрена у најлепшим вредностима народа. Од предака примљен Кнежев косовски завет преноси се потомству чувајући национално памћење као суштину нашег идентитета.

Млада Неда Столић, као прошле године њена сестра Вера, затим српски мелод и појац Љуба Манасијевић извешће песме Пећка кандила и Ој Косово Косово.

Србија се роди је поздрав и покрет који је ПСД Света Србија установило у сврху одбране права и слободе на стваралачки изражај бића, изградње и рађања,  а у складу са својом мисијом да делује са високом друштвеном свешћу и одговорношћу према отаџбини и нараштајима који долазе. Стога су сви капацитети и догађаји у организацији Православног спортског друштва Света Србија обједињени управо под именом Србија се роди.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This