Izaberite stranicu

Архимандрит Димитрије (Плећевић) игуман манастира Тумане, за Радио Светигору је најавио и позвао на велики догађај – пресвлачење моштију Светог Зосима Туманског – који ће се одржати у овој Светињи 5. јуна 2022. године.

,,Позивам све вјернике којима Тумане лежи у срцу да дођу тог дана и да са братијом туманском подијеле радост овог сабрања“, казао је отац Димитрије.

Братство манастира Тумане снимило је и свој први музички диск духовних пјесама под називом ,,Молитва монаха“, који ће бити доступан јавности од 1. јуна у манастирској продавници. Благодарећи оцу Димитрију у оквиру овог разговора слушаоци Радио Светигоре премијерно могу да чују пјесму са овог албума која носи назив ,,Анђелу чувару“.

,,Заиста ништа тако не узвисује и не крилати душу као сагласно појање. Дух Свети је учио народ како да пјева и да се радује како би Господ кроз нашу пјесму примио наше молитве и подарио нам благодат“, поручио је архимандрит Димитрије Тумански.

Отац Димитрије је подсјетио и на дубоке духовне везе које манастир Тумане, који у народу зову Ђердапски Острог, има са нашом Митрополијом црногорско-приморском благодарећи блаженопочившем Митрополиту Амфилохију.

Тумански игуман је са слушаоцима Светигоре подијелио радост и поводом избора некадашњег туманског сабрата оца Петра (Богдановића) за викарног Епископа јегарског.

Разговор са о. Димитријем Туманским, који је водила Слободанка Грдинић, можете послушати на следећем линку: Светигора.

 

Pin It on Pinterest

Share This