Izaberite stranicu

Нова генерација матураната Призренске богословије завршила је 21. маја 2022. године последњи час своје петогодишње наставе. “Христос воскресе!” – загрмело је са балкона зграде чика Симе Игуманова, док су остали богослови из дворишта громогласно одговoрили својој старијој браћи: “Ваистину воскресе!”, известила је Богословија на Фејсбук страници. Како се даље наводи, уследио је свечани улазак у Параклис Светих Кирила и Методија и певање химне благодарења “Тебе Бога хвалимо”.

У име ректора, Епископа рашко-призренског и косовско-метохијског г. Теодосија и професора, отац Исидор је честитао матурантима рекавши да су добили велики дар да буду ученици Господњи преко својих професора, као што су и професори кроз њих добили дар да буду учитељи – све у славу Христа и Цркве.

Матуранти су затим, са својим садашњим разредним стрешином Дејаном Ристићем, позвали претходног свог разредног, оца Бојана Радичевића, сада свештеника у Халифаксу у Енглеској, који је честитао завршетак наставе и пожелео срећу на предстојећем испиту зрелости.

Извор: Призренска богословија, ФБ

Pin It on Pinterest

Share This