Izaberite stranicu

У просторијама Богословије Светог Петра Цетињског на Цетињу у суботу 14. маја одржана је сједница Катихетског одбора Митрополије црногорско – приморске.
На сједници се поред текућих питања организације вјерске наставе у Митрополији разматрало о административним активностима и обавезама Катихетског одбора за период завршетка текуће школске године, као што су додјела свједочанстава и признања за активно учествовање ђака и вјероучитеља током протекле године.

У раду сједнице, коју је отворио координатор Катихетског одбора јереј Павле Божовић, на основу извјештаја и искустава од стране чланова Одбора констатовано је да је текућа година протекла веома активно у свим школама вјеронауке и да су сви вјероучитељи и њихови ђаци показали труд и креативност у свом мисионарском раду.

Тачке дневног реда сједнице су подразумијевале и почетак организације 21. Дјечијег сабора, који се сваке године пред почетак нове школске године организује на Цетињу.

Будући да је Дјечији сабор један од највећих и најбитних саборских свечаности у Митрополији, посебно за дјецу, омладину и њихове родитеље, он самим својим обликом, концептом и начином одржавања захтијева и посебан ангажман у самој реализациј догађаја.
Активности у припреми Сабора трају више мјесеци и ово је један од првих састанака који се бави том темом.
Будући да се ближи крај школске године овом приликом свим вјероучитељима и ученицима школа вјеронауке као и свима који уче и који се уче желимо срећан и благословен љетни распуст.

Секретар Катихетског одбора
Протојереј Драгослав Ракић

Pin It on Pinterest

Share This