Izaberite stranicu

Његова светост Патријарх српски г. Порфирије данас је, 2. априла 2022. године, у магацину Верског добротворног старатељства у Земун Пољу, заједно са волонтерима Старатељства и Његовим преосвештенством Епископом хвостанским г. Јустином поделио више од девет тона помоћи у храни и хигијенским средствима за преко 100 вишедетних породица.

Након поделе помоћи Патријарх Порфирије је са владиком Јустином, јерејем Владимиром Марковићем, генералним секретаром Верског добротворног старатељства и господином Војиславом Деспотом обишао кухињу и магацин Верског добротворног старатељства. Господин Деспот и отац Владимир су показали Патријарху и капелу која се налази на спрату Старатељства, а које ће ускоро господин Деспот уступити Цркви на сталну употребу.

“Овом скромном помоћи желели смо да учествујемо у њиховом радосном подвигу подизања породице и васпитавању деце у  складу са оним што су јеванђељске вредности и вредности нашег народа”, рекао је Патријарх, истичући да те вредности ”подразумевају жртву и љубав за друге, живот са другима и потпуну отвореност за друге што данас, често, многи не разумеју када размишљају и говоре о систему вредности које је Христос установио, а онда то дефинишу као нешто што је превазиђено. А у ствари оно што је неопходно сваком човеку и што би требало да буде центар његовог живота јесте баш оно на шта нас Христос позива говорећи да љубав треба да буде смисао. А сама љубав подразумева заједницу и то заједницу у којој је свако једнако вредан”.

На крају, Патријарх Порфирије је изразио и наду да ће се наћи још људи који ће оваквим акцијама бити подстакнути да помогну, јер ”учествујући у радости нашег ближњег, ми и сами задобијамо радост љубави.”

Извор: Радио Слово љубве

Pin It on Pinterest

Share This