Izaberite stranicu

Потписан споразум о пословно-техничкој сарадњи Дома здравља Визим и Верског добротворног старатељства

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Преосвећени Епископ хвостански г. Јустин, коoрдинатор хуманитарних активности Архиепископије београдско-карловачке, примио је 17. марта 2022. године у Патријаршијском двору у Београду др Милана Динића, власника првог приватног Дома здравља у Србији Визим и директора Лекарске коморе Србије.

У жељи да се развије међусобна сарадња, владика Јустин је упознао госта са активностима Српске Православне Цркве на пољу пружања бесплатне лекарске помоћи социјално угроженим категоријама и изложио спремност Цркве да не само својим духовним капацитетима него и кроз конкретан пројекат Црквеног дома здравља у оквиру Верског добротворног стaратељства помогне онима који пате од различитих болести.

Владика Јустин је представио др Динићу дугогодишњи тим лекара који већ годинамa при Верском добротворном старатељству кроз разговоре, терапију и бесплатне лекарске прегледе помажу потребитима. Тај тим биће обогаћен новим лекарима и волонтерима који ће радити на савременим апаратима за дијагностику кардиоваскуларних болести као и у модерној стоматолошкој амбуланти.

Др Милан Димић је обећао свесрдну помоћ Цркви у оснивању првог Дома здравља, стављајући на располагање своје стручно знање у успешном вођењу једне од најбитнијих лекарских институција у земљи, али и своје дугогодишње искуство у приватном здравственом сектору. Састанак је крунисан потписивањем споразума о пословно техничкој сарадњи Дома здравља Визим и Верског добротворног старатељства.

Пријему је присуствовао генерални секретар Верског добротворног старатељства јереј Владимир Марковић, који је организовао опремање Црквеног дома здравља.

Извор: ВДС

Pin It on Pinterest

Share This