Izaberite stranicu

Инспектор средњих богословских школа Српске православне цркве, протојереј-ставрофор проф. Славко Зорица у току своје редовне посјете богословијама у другом полугодишту школске 2021/2022. године, почетком марта је посјетио и обишао Богословију Светог Петра Цетињског на Цетињу.

Господин инспектор је Цетиње стигао у понедељак 28. фебруара 2022. године, и присуствовао редовној настави у уторак и сриједу. Са професором Цетињске богословије ђаконом Благојем Рајковићем потом је обишао и ђачки интернат богословије.

У току своје посјете присуствовао је и редовним јутарњим и вечерњим богослужењима са ђацима и професорима у цркви на Ћипуру и у Цетињском манастиру.

У сриједу 2. марта господин инспектор сусрео се и са Његовим високопреосвештенством Митрополитом црногорско-приморским г. Јоаникијем, в. д. ректора Цетињске богословије, у згради Митрополије, са којим је разговарао о раду Цетињске богословије.

Истог дана после наставе у пратњи професора протојереја Душана Биговића, отишао преко Сакдра и Албаније за Призрен у посјети и обилазак Богословије Светих Кирила и Методија, гдје је у четвртак и петак присуствовао настави и осталим активностима у Призренској богословији.

По повратку из Призрена на Цетиње, у суботу 5. марта 2022. године, протојереј-ставрофор проф. Славко Зорица, присуствовао је литургији у Цркви Светог Георгија на Ћипуру, коју је служио професор Цетињске богословије протојереј Душан Биговић.

После Литургије инспектор је присуствовао редовној настави у школи, а потом је са присутним професорима одржао и кратку редовну сједницу, на којој је било ријечи о раду ове наше црквено-просветне установе.

Александар Вујовић, професор Богословије Светог Петра Цетињског

Pin It on Pinterest

Share This