Izaberite stranicu
Чланице Кола српских сестара „Свети апостол и јеванђелист Марко“ из Подгорице, посјетиле су Богословију Светог Петра Цетињског на Цетињу, и уручиле прилог школи у прехрабреним намирницама и гардероби и осталим потребама за ученике богословије.
Предсједницу Кола српских сестара госпођу Олгу – Ољу Стојановић, са чланицама кола Божидарком Павићевић, проф. др Недом Андрић и Зорицом Милачић, дочекали су професори богословије, ђакон Благоје Рајковић, Аполон Мишченко и Александар Вујовић са ученицима. Професори су се захвалили на посјети и заблагодарили на донацији и дару.
Чланице Кола српских сестрара из Подгорице су ову донацију обезбједиле из својих прилога и средстава, као и прилозима људи добре воље, показавши велику љубав и материнско старање и пожртвовање према ученицима најстарије средње школе у Црној Гори.
После посјете Цетињској богословији, чланице Кола српских сестара из Подгорице посјетиле су и Цетињски манастир, гдје су присуствовале вечерњем богослужењу и поклониле се цетињским светињама, моштима Светог Петра Цетињског, десници Светог Јована Крститеља и дијелу часног и животворног Крста Господњег.
Професори и ученици Цетињске богословије, благодаре чланицама Кола српских сестара из Подгорице и свим људима добре воље на прилозима и донацијама, молећи се Богу и Светом Петру Цетињском да их њихови благослови прате у животу и раду.
А.В.

Pin It on Pinterest

Share This