Izaberite stranicu

Командант Регионалне команде КФОР-а италијански пуковник Андреа Бертацо са својим сарадницима данас је уручио део вредне донације војске Републике Италије манастиру Високи Дечани. Реч је о опреми за дигитализацију фресака манастирске цркве која је на листи Светске културне баштине УНЕСКО.

Други део опреме биће уручен у току наредног месеца. Поред свог несебичног доприноса безбедности и заштити манастира заједно са осталим колегама из КФОР-а италијанска војска је овом донацијом дала значајан допринос у очувању светске културне баштине – српског правослсвног манастира Високи Дечани на Косову и Метохији.

Донацију су примили игуман манастира Високи Дечани архимандрит Сава и јеромонах Петар који је вредно радио са нашим италијанским пријатељима на реализацији овог пројекта. Пуковнику Бертацу, који ускоро завршсва свој шестомесечни мандат, и његовим колегама додељене су захвалнице Манастира. Архимандрит Сава је посебно пренео захвалност нашег Епископа Теодосија. Гости су потом послужени поводом данашњег празника Св. Василија Великог и почетка православне Нове Године.

Извор: Радио Гораждевац

Pin It on Pinterest

Share This